pondělí 6. prosince 2010

Prolog

Ginny zprudka otevřela oči. Byla celá zpocená, srdce jí tlouklo nebezpečně rychle a měla zrychlený dech. Opět se jí zdála ta stejná noční můra o Harryho smrti, která jí trápila skoro každý den. Jak se probrala, ke svému upokojení uviděla Harryho, jak se shýbá nad ní a jemně jí hladí po tváři a vlasech. Bezeslova se mu vrhla kolem krku. On jí hned na to stiskl, protože věděl, co jí trápí. Takhle spolu leželi do té doby, než se oba ponořili teď již do klidného spánku.
   Molly běhala po celém Doupěti jako splašená. Dnes jí Harry oznámil tu novinu. Nejen, že se James s Dianou vzali, ale čekají spolu dítě! Molly si usmyslela, že jim ustrojí oslavu, která bude ze slušnosti jen o trochu menší než při jejich svatbě. Pro ně dva to samozřejmě mělo být překvapení. To se bohužel netýkalo Fleur, Ginny, Hermiony a Lilly. Všechny čtyři ženy se chtě nechtě museli k paní Weasleyové přidat, ale brzy je chytla ta nálada, kterou ženy u příprav podobných událostí mají a tak vzrušeně diskutovali o tom, jaké barvy, druhy jídla či květiny mají zvolit. Mezitím v obývacím pokoji, kam zatím přípravy nedošly, seděli nad hrnkem kávy Ron, Harry a Artur Weasley.
   „Kdy vlastně přijedou ostatní?“ zeptal se Ron poté, když probrali události, které se řešili na ministerstvu, zprávy Denního věštce a další zajímavá a pravidelně se opakující témata.
   „Bill se musel v nějaké naléhavé záležitosti vypravit za Charliem, takže je možné, že nedorazí. Na druhou stranu je tu malá možnost, že dorazí oba dva.“ Snažil se jim pozvednout náladu pan Weasley.
   „Harry mlčky seděl a zamyšleně upíral svůj pohled na stránku Denního věštce. Moc dobře věděl, kam se Bill vypravil, protože ho o to sám požádal a vše s tím související mu dělalo starosti. Na druhou stranu se ale tiše radoval, že jeho starost už to vlastně nebude.“

Žádné komentáře:

Okomentovat